Nyheter

NORDIC SEACO 25 ÅR!

Publisert: 16/02/21 Oppdatert: 15/09/21

Når man ser tilbake så undrer man seg over hvilken ferd man har vært med på!

 

 

Fra den spede oppstarten tilbake i 1996 hvor man samtidig bygget hus, og rakk å gifte seg. Av og til er lykken bedre enn forstanden..

Et begivenhetsrikt år kan man si..

Det var ikke gitt at dette skulle kunne gå veien, og heldigvis fikk man god drahjelp fra Cornic i Frankrike som var majoritetseier på den tiden. Da de meldte seg på banen var valget å hoppe i det enklere. De stod for noe omsetning, men aldri mer enn maks 10%. Uansett uvurderlig for en sped gründer, om man kan kalle seg det. Det manglet ikke på advarsler, men når man fikk sortert muligheter så var det enten å hoppe idet og la det stå til, eller velge det trygge og det sikre. Jeg hadde vel en viss selvtillit at dette skulle man klare, selv om den aller mest pessimistiske trodde det ville holde i 3 uker. Vel nå er 1300 uker tilbakelagt og dennes ord ble brukt som motivasjon.

Cornic var med frem til 2003 da jeg fikk selskapet i fanget og beskjed om at de ønsket å trekke seg ut og la meg overta. Jeg ble nesten fornærmet over at de ville trekke seg ut. Har jeg ikke gjort god nok jobb var min første reaksjon! Det er definitivt ikke en en-manns jobb, men dyktige medarbeidere som håndterer og løser det mest utrolige komplekse ting. Kompetanse i verdensklassen bygges over tid og tas frem når det er behov. Det er svært essensielt at man har pasjon for det man driver med og at dette nærmest blir som en livsstil!

Fiskeri og fangst er aldri det samme fra år til år, og det er stadig noe nytt som dukker opp. Det er en fasinasjon og en form for avhengighet som er vanskelig å forklare. Vi har ingen mærer å lene oss på eller en kvote å selge av, langt mindre en fabrikk som vi kan selge i fra. Når det er nytt år, er det nye muligheter og nye slag. Vi må gjerne være litt bedre enn våre konkurrenter, og de vi kjøper fra er også operative i samme markedet. Norge er heller ikke alene med fisk på verdensmarkedet, men dette er spenningen!

Det er også andre lagspillere og leverandører av tjenester som må fremheves, ikke minst transportører som får frem varene i god stand til rett tid. Det er leverandører av varer som vi har samarbeidet med i en årrekke. Listen er lang. Ingen nevnt. Ingen glemt!

Vi takker ydmykt for at vi har klart å produsere svarte positive resultat hvert bidige år i denne perioden, og vi ser ut til å seile inn et rekordresultat i vårt jubileumsår.

Vi er svært glade for å være i en fremtidsrettet bransje som virkelig har livets rett!

 

Hogne J.Worren, eier og daglig leder av Nordic Seaco AS