Free cookie consent management tool by TermsFeed

Hyse

Hyse

Atlantisk hyse trives best på dypt vann, mellom 80 og 300 meter. Et populært fiskeslag med en delikat fiskesmak. Fiskekjøttet til hysa er en del grovere enn hos torsken og har mye bedre bindeevne. Av denne grunn blir hyse ofte brukt som hovedingrediens i farseprodukter og prosesserte fiskemåltid.

Altantisk hyse er tilgjengelig året rundt, utenom i sommermånedene juni og juli. All hyse vi tilbyr er selvsagt MSC-sertifisert.

Kategorier

Flekksteinbit

Flekksteinbit er en bunnfisk som lever i kalde, dype farvann nær steinete områder.

Den finnes på en dybde på mellom 40 og 600 meter. Kjøttet er delikat med en spesiell fast tekstur som gjør det godt egnet for en rekke matlagningsmetoder som steking, damping, posjering, grilling og fritering. Flekksteinbiten har seilt opp til å bli en kulinarisk delikatesse med stor etterspørsel.

Flekksteinbit fiskes året rundt. Ferske eller frosne fileter er hovedproduktene.

Fisken er fetere enn andre arter i torskefamilien og er en god kilde til protein, vitamin A og vitamin B12.

Uer

Norsk uer, eller rødfisk, er en pelagisk fisketype som trives best på rundt100-500 meters dyp. Uer er hovedsakelig bi-fangst, og tilgjengelig i Nordsjøen, Barentshavet og langs norske farvann ellers. Uer er tilgjengelig hele året, men hovedsesong er på sommeren.

Fiskekjøttet til ueren er heller mykt, og har en rik smak. Et perfekt fiskeslag til både grilling og steking. Uer selges normalt hodekappet, sløyd, norsk- eller japankuttet.

Uer er en relativt god kilde til Omega-3 fettsyrer, og en rik på protein, vitamin B12 og selen.